"ДТЕК" Ахметова відхрестився від плану "Крепость" і заявляє про тиск

П'ятниця, 24 квітня 2015, 14:33

Компанія ДТЕК заявляє, що їй не відоме джерело походження документа, опублікованого депутатом Мустафою Найємом на сайті "Української правди".

Про це йдеться в заяві компанії, підконтрольної олігарху Рінату Ахметову.

Коментуючи також інтерв’ю міністра енергетики й вугільної промисловості Володимира Демчишина на "Українській правді", компанія заявляє, що "економіко-політичний тиск на адресу ДТЕК посилився".

"Ми вважаємо, що мета "боротися з ДТЕК" не може бути виправданням розвалу всієї енергетики країни", - заявляє компанія Ахметова.

Реклама:

Вона нагадує, що Демчишин на засіданні ради Оптового ринку електроенергії в Києві звинувачував ДТЕК у монополізмі і заявляв представнику ДТЕК, що це – "єдина можливість боротися проти монополіста типу вас".

"Ми багаторазово говорили про непрофесійні, згубні для енергетики України рішення керівництва галузі", - заявляє компанія Ахметова.

"Спроби відвернути суспільну увагу від відповідальності чиновників за розвал галузі не повинні прикриватися політичними спекуляціями й дискредитацією 130 000 колективу гірників і енергетиків ДТЕК", - намагається переконати компанія.

ДТЕК заявляє, що готується "до різних сценаріїв розвитку подій – провокацій, силового впливу, посилення регуляторного й економічного тиску".

Компанія додає, що вона буде "захищати свої законні права й інтереси у рамках як національного, так і міжнародного законодавства".

"Рішення про продаж активів компанії ніколи не буде пов'язаний із бажанням третіх сторін. Активи ДТЕК буде продавати, виходячи зі стратегії й бачення свого розвитку", - додає компанія Ахметова.

Раніше депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що страйк шахтарів і їхні вимоги замінити міністра енергетики – це частина плану "Крепость" щодо захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку, який складено у ДТЕК.

За його даними, Ахметов висуває більш високу ціну державі за вугілля й намагається зберегти своє монопольне положення в сфері енергетики, шантажуючи державу за допомогою шахтарських протестів.

Найєм спрямував до Генпрокуратури, СБУ й МВС запити з проханням перевірити причетність менеджменту компанії ДТЕК до організації й фінансуванню протестів шахтарів, втручання в діяльність органів держвлади, спроб впливати на чиновників для захисту комерційних інтересів Ахметова. 

Ще група народних депутатів вимагає від генпрокурора розібратися з "неподобством", яке Ахметов влаштував у Києві.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!