Інвестори США оптимістично налаштовані на бізнес в Україні - Мінекономіки

Неділя, 19 квітня 2015, 16:36

Американські інвестори, в цілому, позитивно оцінюють результати зусиль українського уряду по стабілізації економіки і з перспективою дивляться на вкладення капіталів в український ринок.

Про це у Вашингтоні заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає "Укрінформ".

"Інвестори США бачать результат дій НБУ та Міністерства фінансів щодо залучення додаткових фінансових ресурсів, які підняли рівень резерву та стабілізували курс. А також ініціативи інших міністерств, зокрема, в плані дерегуляції", - зазначив міністр.

Тому, за його словами, "бізнес в США обережно вірить, що найгірше для України позаду, і є обнадійливі ініціативи з боку уряду, щоб поліпшити умови для ведення бізнесу в нашій країні".

Реклама:

Глава Мінекономіки зазначив, що це було добре видно на зустрічі в Американсько-української бізнес-ради, де були присутні представники близько тридцяти компаній.

"Видно по іменах, що це ті особи, які вже давно знаходяться в Україні і вклали досить багато інвестицій. Ризики для них повністю відомі та зрозумілі, і Україна - не єдина країна, де вони стикаються з підвищеними ризиками у своїй діяльності", - сказав Абромавичус.

Він підкреслив, що представники американського бізнесу "задавали дуже конкретні питання" і в зв'язку з цим висловив упевненість, що вони "налаштовані оптимістично".

Відповідаючи на питання, які галузі найбільшою мірою цікавлять інвесторів у США, він назвав сільське господарство, військово-промислову сферу, а також енергозберігаючі технології.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: