Споживання енергоресурсів в Україні зменшилося на 21% - Мінрегіон

П'ятниця, 17 квітня 2015, 20:27

Протягом осінньо-зимового періоду 2014-2015 року Україні вдалося зменшити споживання енергоресурсів майже на 21%, що становить 1,8 мільярдів кубометрів газу.

Про це 16 квітня сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон, повідомляє прес-служба відомства.

"У зв’язку із необхідністю уникнення залежності від імпортованих енергоресурсів та приведенням цін і тарифів на комунальні послуги та енергоносії до економічно обґрунтованого рівня, питання енергозбереження залишається актуальним як для держави, так і для кожного громадянина зокрема", - сказав Кістіон.

"Нам вдалося майже в повному обсязі виконати завдання уряду по зменшенню споживання енергоресурсів. З серпня-вересня 2014 року із запланованих 30% нам вдалося зменшити енергоспоживання на 21% та зекономити 1,8 млрд кубометрів газу", - зазначив він.

Реклама:

Він нагадав, що з 2008 по 2014 роки в Україні за підтримки Світового банку реалізовувався проект "Розвиток міської інфраструктури". Його бюджет становив 140 млн доларів і його учасниками стали 14 підприємств.

"За рахунок цього ресурсу було модернізовано понад 400 об’єктів водопостачання, перекладено більше 50 кілометрів мереж, і основне - сьогодні, по факту, ми маємо зменшення споживання енергетичних ресурсів на понад 26% в рамках учасників даного проекту", - додав перший заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: