"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може пригрозити кредиторам "Укрексімбанку" дефолтом банку - ЗМІ

П'ятниця, 17 квітня 2015, 09:37

Україна в п'ятницю планує попередити власників облігацій державного "Укрексімбанку", що банк оголосить дефолт за своїми облігаціями, які повинні бути погашені 27 квітня, якщо кредитори не погодяться на відстрочку виплат по цих зобов'язаннях.

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на свої джерела.

Міністр фінансів України Наталія Яресько, яка знаходиться зараз у Вашингтоні на сесії МВФ, може заявити, що 3-місячна відстрочка з погашення паперів "Укрексімбанку" є критично важливою для загальної угоди з реструктуризації єврооблігацій України.

Досягненню угоди з власниками паперів "Укрексімбанку" заважає невелика група інвесторів, які розраховують на повне і своєчасне погашення облігацій.

Реклама:

У підсумку банку не вдалося отримати згоди більшості кредиторів на розстрочку.

Нове і останнє голосування пройде 27 квітня. Цього ж дня за графіком має бути здійснено погашення паперів банку на суму в 750 млн доларів.

Україна до червня повинна досягти загальної угоди з власниками єврооблігацій країни, включаючи зобов'язання міста Києва та ряду державних банків і компаній, про реструктуризацію боргу, що є умовою виділення їй чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Повномасштабні переговори України з приватними кредиторами, однак, реально поки так і не почалися.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: