Порошенко оголосив директора Антикорупційного бюро

Четвер, 16 квітня 2015, 14:03

Директором Національного антикорупційного бюро України (НАБ) призначено Артема Ситника.

Церемонія представлення Ситника відбулася сьогодні в Адміністрації президента за участі Петра Порошенка.

"16 квітня увійде в історію як день створення Національного антикорупційного бюро. Фронт боротьби з корупцією не менш важливий, ніж той, що захищають наші військові. Найбільш важливо у діяльності новопризначеного директора антикорупційного бюро - це довіра людей", - сказав Порошенко.

Раніше спеціальну перевірку пройшли 3 з 4 кандидатів на посаду директора НАБ: Микола Сірий, Артем Ситник та Віктор Чумак.

Реклама:

Конкурсна комісія щодо обрання кандидатів на посаду директора НАБ вирішила рекомендувати президенту двох із них: кандидатура Ситника набрала 7 голосів, кандидатура Сірого набрала 5 голосів і кандидатура Чумака набрала 3 голоси.

Як відомо, до складу комісії входили Джованні Кеслер, Євген Нищук, Віктор Мусіяка, Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосиф Зісельс, Олександра Яновська та Юрій Бутусов.

Комісія пропрацювала 3 місяці, першочергово надійшли на її розгляд 176 заявки, 21 кандидатуру допустили до другого туру.

Раніше повідомлялося, що першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським Союзом в якості грантів, кредитів та спеціальних програм.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!