"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" не продовжуватиме угоди з "Нафтогазом" до арбітражу

Четвер, 16 квітня 2015, 10:25

"Газпром" не має наміру до завершення арбітражних розглядів в Стокгольмі продовжувати газові угоди з "Нафтогазом України".

Про це повідомив журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, пише "Прайм".

"Це не так, "Газпром" не планує переговорів з НАК не тільки на цьому тижні, але і взагалі продовження діючих угод на термін до закінчення арбітражних розглядів не є предметом обговорень між "Газпромом" і "Нафтогазом", - сказав Купріянов.

15 квітня директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко сказав агентству Блумберг, що НАК розраховує домовитися з "Газпромом" про продовження досягнутої раніше газової угоди до закінчення розглядів у Стокгольмському арбітражі, компанія планує вже в четвер, 16 квітня, провести переговори.

Реклама:

16 квітня в Брюсселі відбудуться тристоронні переговори між РФ, Україною та Єврокомісією щодо газу на експертному рівні.

Як очікується, на них будуть обговорені питання поставок російського газу в Україну, а також підготовка до наступних консультацій на рівні міністрів.

Нагадаємо, РФ 31 березня прийняла рішення надати Україні знижку на газ у розмірі 100 доларів за тисячу кубометрів за рахунок експортного мита.

"Газпром" і "Нафтогаз" 1 квітня підписали додаткову угоду щодо поставок газу в Україну в другому кварталі, аналогічно діяв в рамках зимового пакета.

Однак, як повідомляв раніше глава Міненерго РФ Олександр Новак, штрафи будуть нараховуватися і надалі можуть бути враховані в ході розгляду "Газпрому" з "Нафтогазом" в Стокгольмському арбітражі.

Рішення арбітражу за контрактом на поставку газу очікується влітку 2016 року, по транзитному контракту - восени 2016 року.

За словами Вітренка, "Нафтогазу" важко завершити план із закачування газу в ПСГ без впевненості в закупівлі російського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!