В Україні скоротили термін реєстрації нерухомості до 3-5 днів

Вівторок, 14 квітня 2015, 13:54

Кабмін встановив скорочені строки надання послуг державної реєстрації речових прав на нерухоме майно - протягом 3 днів, а при держреєстрації з видачею свідоцтва про право власності на нерухомість, а також держреєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс - протягом 5 днів.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду №190 від 8 квітня поточного року, пише "УНІАН".

Згідно з додатком до постанови, розмір плати за такі послуги визначений у подвійному розмірі адміністративного збору за держреєстрацію речових прав та прав власності на нерухомість відповідно.

Уряд також встановив за подвійну оплату скорочені строки надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі - протягом години з моменту реєстрації заяви.

Реклама:

Згідно з документом, держреєстрація обтяжень стане можливою протягом двох годин, а плата за дану послугу передбачена в розмірі адмінзбору за держреєстрацію обтяжень.

При цьому умови скорочених строків держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень набувають чинності через два місяці після публікації цієї постанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!