Мінфіну Росії не вистачає 26 мільярдів рублів на обслуговування держборгу

Вівторок, 14 квітня 2015, 09:06

Міністерству фінансів Росії, за попередніми розрахунками, не вистачає близько 26 млрд рублів на обслуговування внутрішнього боргу.

Про це повідомила перший заступник голови Мінфіну Тетяна Нестеренко, виступаючи в Раді Федерації в понеділок, 13 квітня, пише DW.

"У нас на нові папери на обслуговування закладено зараз в бюджеті всього 6 млрд рублів, їх вже немає, все. І тому тут серйозне питання, пов'язане з тим, що, швидше за все, ми будемо вносити зміни до бюджету - шукати гроші на обслуговування" , - наводить видання слова Тетяни Нестеренко, уточнивши, що, за розрахунками міністерства, йому не вистачає близько 26 млрд рублів.

Проблема з обслуговуванням держборгу виникає навіть з урахуванням того, що навряд чи вдасться виконати в поточному році плани по внутрішнім запозиченням.

Реклама:

"У нас зараз по плану в цілому запозичення близько 1 трлн рублів, з них 200 млрд рублів це пов'язані, виходить 800 млрд рублів. Зайняли ми 98 млрд рублів за перший квартал, виходить нам до кінця року треба ще 700 млрд зайняти, що взагалі навряд чи можливо", - сказала Нестеренко.

Вона також зазначила, що навіть якщо обсяги запозичень будуть в наступні квартали на рівні першого - по 100 млрд рублів, питання з обслуговуванням держборгу все одно виникає.

Заступник глави Мінфіну допустила також, що Москві доведеться далі витрачати Резервний фонд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!