Ціни на нафту зростають

Понеділок, 13 квітня 2015, 13:21

Ціни на нафту зберігають позитивну динаміку на тлі скорочення кількості бурових установок в США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

У понеділок вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш Brent підвищувалася на 0,05% - до 57,87 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зростала на 0,17% - до 51,72 долара за барель.

За даними американської нафтогазової компанії Baker Hughes, кількість бурових установок з видобутку нафти знову скоротилася. Компанія заявила, що за тиждень, що завершився 10 квітня, показник зменшився на 42 одиниці, або на 5,2%, - до 760 одиниць. У річному вираженні показник впав на 49,9%.

Реклама:

Менеджер компанії EY Санджів Гупта заявив агентству, що збільшення запасів нафти в США і повідомлення про рекордний видобуток нафти в Саудівській Аравії в березні утримали ціни на нафту від подальшого зростання.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 3 квітня, збільшилися ще на 10,9 мільйона барелів, до 482,4 мільйона барелів - максимуму з 2001 року.

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії минулого тижня заявив, що видобуток нафти в країні досяг в березні рекордного рівня в 10,3 мільйона барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!