Україна з 9 квітня відновила постачання газу через Угорщину і Польщу

Субота, 11 квітня 2015, 11:25

Україна відновила фізичні постачання природного газу через територію Угорщини та Польщі з 9 квітня в сумарному обсязі близько 3,1 млн куб. м.

Про це повідомив керівник прес-служби оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз" Максим Белявський.

"Згідно з оперативною інформацією, 9 квітня постачання газу з Польщі та Угорщини становили: 2,4 і 0,7 млн ​​куб.м природного газу відповідно. Режим поставки блакитного палива зі Словаччини стабільний - близько 38 млн куб. м газу", - повідомив Белявський.

Він уточнив, що "Укртрансгаз" щодня приймає номінації (заявки) на поставки газу за даними маршрутами, але фізично газ надходить тоді, коли за заявками накопичиться достатній для технічного вимірювання об'єм.

Реклама:

"Ситуація щодо постачання природного газу з Польщі та Угорщини наступна. Щоденні номінації за даними маршрутами отримуємо, записуємо номіновані обсяги на оперативний балансовий рахунок, як тільки буде накопичено достатній обсяг газу, при якому можливо забезпечити технічний вимір газу, фізичне надходження газу буде здійснено відповідно з накопиченим обсягом за певний період часу", - додав Белявський.

За його словами, 9 і 10 квітня фізично в українську ГТС газ з цих двох напрямків надходить. Всього з 1 по 9 квітня з Європи в Україну надійшло 361 млн куб. м газу.

Як повідомлялося, 8 квітня фізично газ в газотранспортну систему України з території Польщі та Угорщини не надходив.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: