"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція хоче від ЄС відшкодування збитків від санкцій проти Росії

Неділя, 8 березня 2015, 14:26

Греція вимагає від Євросоюзу відшкодування збитків, яких вона зазнає через санкції ЄС щодо Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас в інтерв’ю німецьким ЗМІ, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Котзіаса, найбільше втрат припадає на аграрний сектор. "Вони мають бути відшкодовані у рамках ЄС. Це не має нічого спільного з фінансовою допомогою", - сказав Котзіас.

Разом з тим Котзіас заявив, що Греція "не погрожує накладенням вето" на продовження санкцій щодо Росії, хоча це є одним з прав країн ЄС, "використання якого з поважних причин виправдане".

Реклама:

Водночас він не виключив, що Афіни скористаються правом вето улітку, коли прийматимуть рішення щодо продовження чинних санкцій.

"Ми ніколи не користувалися правом вето без причини і, ймовірно, не станемо без додаткових підстав використовувати право вето в українському питанні", - сказав він.

Політик також заявив, що Греція "задоволена" нинішнім курсом ЄС щодо Росії. "Ми - за санкції, які примушують іншу сторону сісти за стіл переговорів", - додав міністр.

Котзіас звернув також увагу на те, що Туреччина, яка є членом НАТО, не дотримується політики санкцій щодо Росії, а навпаки - скористалася моментом та вирішила зайняти ринки в Росії, які звільнилися через санкції.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!