Виручка від експорту чорних металів впала на 40%, а виплавка сталі скоротилася на третину

Неділя, 8 березня 2015, 13:36

Валютна виручка від експорту чорних металів у січні-лютому 2015 року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротилася майже на 40%.

Про це в статті для "Дзеркала тижня" пише доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, міністр промисловості України у 1995-1997 роках Валерій Мазур.

Як зазначається, у лютому 2015 року виплавка сталі на металургійних підприємствах України скоротилася на 33,2% порівняно з показниками минулого року.

"Однією з причин кризи є спад виробництва в промисловості загалом й гірничо-металургійному комплексі України, зокрема. Як результат, зменшення експорту української металопродукції, скорочення обсягів валюти, що надходить в Україну", - йдеться у статті.

Реклама:

Автор зазначає, що протягом усіх років після здобуття Україною незалежності виробництво сталі в країні неухильно знижувалося. Обсяги виплавки сталі в останні три роки: у 2012 році - 32,4 млн тонн, 2013 році - 32,7 млн, 2014 році - 27,2 млн тонн.

"Списувати всі проблеми в металургії на війну, щонайменше, некоректно. Витоки розвитку української металургії за негативним сценарієм лежать набагато глибше і криються, насамперед, у непродуманій промислової політиці держави", - йдеться в статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: