Росія зберегла витрати на озброєння: "фінансові ресурси на військові цілі є"

П'ятниця, 6 березня 2015, 16:30

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ зберегла видатки на закупівлю озброєнь, попри "оптимізацію бюджетних видатків".

Про це він сказав на зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу і міністром фінансів РФ Антоном Силуановим, передає УНІАН.

"У уряді завершено велику роботу з оптимізації бюджетних видатків. Добре відомо, що одна з істотних статей видатки - це видатки на оборону, безпеку, на силові відомства загалом", - сказав Путін.

У зв'язку з цим хотів би подякувати вам за те, що, попри виконану роботу з оптимізації, вдалося зберегти основні параметри держоборонзамовлення і програми озброєння, що надзвичайно важливо для того, щоб досягнути планованих параметрів з оновлення армії і флоту", - додав він.

Реклама:

Крім того, він заявив, що мають бути продовжені роботи з реконструкції і будівництва нових військових містечок, повинні бути вирішені заплановані на цей рік питання, пов'язані з наданням житла.

Також цього року мають бути проіндексовані пенсії військовим пенсіонерам. При цьому Силуанов запевнив, що фінансові ресурси на військові цілі є.

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі було створено так звані Донецьку і Луганську "народні республіки".

РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія й низка інших країн ввели проти Росії санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!