Золотовалютні резерви НБУ виснажилися до 5,6 мільярда доларів

Четвер, 5 березня 2015, 18:09

За попередніми даними станом на 1 березня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 5,625 млрд доларів в еквіваленті.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Їх динаміка в лютому поточного року значною мірою була обумовлена здійсненням платежів уряду та Національного банку з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (539,1 млн доларів в еквіваленті), у тому числі Міжнародному валютному фонду", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти на суму 651,3 млн доларів, з яких 560,4 млн доларів було продано за адресними інтервенціями. Обсяг інтервенцій з купівлі валюти становив 144,7 млн доларів.

Реклама:

"Надходження коштів на користь уряду від розміщення державних облігацій України у звітному місяці становили 298,3 млн доларів", - повідомляє прес-служба.

"Ураховуючи те, що Україна очікує на позитивне рішення Ради директорів МВФ щодо надання нового пакета фінансової допомоги вже 11 березня цього року, обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій уряду і Національного банку в короткостроковій перспективі", - йдеться у повідомленні НБУ.

Нагадаємо, станом на 1 лютого 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 6,42 млрд доларів в еквіваленті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: