"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2015 році Аграрний фонд закупить 1,2 мільйона тонн зерна

Середа, 4 березня 2015, 20:53

Цього року ПАТ "Аграрний фонд" придбає 1,2 млн тонн зерна, в тому числі, під час форвардних закупівель буде закуплено 1 млн тонн, під час спотових - 200 тисяч тонн.

Про це на прес-конференції повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови правління фонду Андрій Радченко, передає прес-служба Мінагрополітики.

Він нагадав, що під час першого етапу форварду фонд уклав угоди на придбання 781 тисяч тонн зернових, з яких 752 тисяч тонн становила пшениця 2 і 3 класу.

"Мінімальна партія зерна для пшениці - 100 тонн. Ми не будемо переглядати цю структуру, адже прагнемо підтримати сільськогосподарських виробників у важкі фінансові часи", - пояснив Радченко.

Реклама:

За його словами, Агрофонд приймає заявки на укладення договорів до 30 березня. Але у разі необхідності цей термін може бути продовжено до квітня.

Говорячи про продовольчу безпеку, Радченко запевнив, що фонд має в розпорядженні необхідні ресурси, зокрема, запас продовольчої пшениці складає 500 тисяч тонн.

"Якщо ми говоримо про помольні партії, то цієї пшениці вистачить на щомісячну сумарну реалізацію до 50 тисяч тонн борошна. Це дозволяє говорити, що паніка в регіонах мала ажіотажний характер. В Аграрного фонду дійсно вистачить ресурсів, щоб реалізовувати борошно до березня наступного року", - запевнив Радченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: