Міненерго: Люди Коломойського зберігають контроль над "Укртранснафтою"

Вівторок, 31 березня 2015, 16:01

Менеджмент, призначений Олександром Лазорко, зберігає оперативний контроль над ПАТ "Укртранснафта".

Про це повідомив журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Діденко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, все ж (оперативний контроль над "Укртранснафтою") здійснює виконуючий обов'язки, якого призначив Олександр Лазорко. Людина, яка призначена наглядовою радою (Юрій Мірошник), повноцінно не приступила до виконання обов'язків з якихось суб'єктивних причин. Зараз йдуть консультації з питання оптимізації цієї непростої ситуації", - сказав він.

Нагадаємо, в понеділок народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко повідомив, що відсторонений від виконання обов'язків голови правління ПАТ "Укртранснафта" Олександр Лазорко відмовився йти у відставку.

Реклама:

Як повідомлялося, наглядова рада "Уктранснафти" 19 березня тимчасово відсторонила Лазорка від виконання обов'язків голови правління компанії і тимчасово поклала обов'язки керівника компанії на Мірошника. У той же день глава наглядової ради "Укртранснафти" Олександр Савченко приніс Лазорко копію цього протоколу.

Увечері 20 березня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин за підсумками переговорів з Ігорем Коломойським заявив, що розраховує на мирне вирішення ситуації навколо зміни голови правління "Укртранснафта".

За його словами, зміна керівника компанії пов'язана з тим, що при наявності Лазорка на посаді глави правління компанії буде складно провести всебічну та об'єктивну перевірку її фінансової та господарської діяльності.

Пізніше Коломойський повідомив про досягнуту з президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком домовленість про перевірку діяльності "Укртранснафта". За його словами, для цього планується залучити міжнародні аудиторські компанії.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України. 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4700 км проходить територією 19 областей України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: