Французів цікавить приватизація в Україні - Абромавичус

Субота, 28 березня 2015, 15:28

Французькі підприємці цікавляться українськими компаніями зі списку приватизації, інфраструктурними проектами та концесійними умовами на будівництво шляхопроводів.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, який відвідав з дводенним робочим візитом Париж.

"Більшість французьких підприємців цікавили нові можливості в Україні. Зокрема, запитували про підприємства та компанії зі списку приватизації, про інфраструктурні проекти, концесійні умови на будівництво шляхопроводів, розпитували про порти", - сказав міністр.

За його словами, активними були також представники компаній, які пропонують послуги у сфері виготовлення сучасних систем електронних носіїв інформації, починаючи від біометричних паспортів, і закінчуючи різного виду соціальними та особистими картами.

Реклама:

Абромавичус також повідомив, що кілька підприємців цікавилися питаннями утилізації сміття та відходів в Україні. Якраз уряд минулого тижня скасував славнозвісну постанову № 915 "Про утилізацію відходів".

"Ми у цій сфері, використовуючи досвід Чехії, готуємо новий закон, який створить багато можливостей для іноземних компаній, зокрема і французьких. Сміття в Україні збиратиметься, сортуватиметься й утилізуватиметься згідно з європейськими стандартами", - повідомив він.

"Крім того, я запросив французькі компанії взяти участь у реконструкції Бортницької станції аерації, де є можливість освоєння японського кредиту у сумі більше 1 млрд доларів. Насамкінець ми домовилися про організацію бізнес-туру представників MEDEF у Київ, - заявив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: