"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева пояснила, на чому заробила мільйони в 2014 році

П'ятниця, 27 березня 2015, 17:25

Глава НБУ пояснила на чому в 2014 році заробила 26,8 мільйона гривень.

Про це в інтерв'ю Hubs розповіла голова Нацбанку України Валерія Гонтарева.

"Коли я вирішила йти на держслужбу, я продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій" і частку в бізнесі ICU, якою володіла", - зазначила Гонтарева.

За її словами, за продані інвестиційні сертифікати вона отримала оплату в повному розмірі 8,246 млн гривень.

Реклама:

"А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншево, так як сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно. Перший транш у розмірі 15,775 млн гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом декількох років", - говорить глава НБУ.

 натиснути для збільшення

"Ці гроші зараз лежать на депозиті в державному Укрексімбанку", - сказала глава регулятора.Крім того, Гонтарева зазначила, що на сьогодні ці гроші лежать на депозиті в державному "Укрексімбанку".

У мене були гроші на поточному рахунку в "Універсалбанку", в "Дельта Банку" у мене особисто ніколи не було рахунків, сказала Гонтареєва, відповідаючи на запитання про депозити в "Дельта Банку" і "Універсалбанку".

Згідно з декларацією глави НБУ за 2013 рік там був вказаний банк "Дельта".

"Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші - 800 тисяч гривень поклав на депозит в "Дельта Банк" на рік. Рік минув, коли банк уже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень - решта пропаде", - сказала вона.

Крім того, відповідаючи на питання про те, звідки в декларації з'явилося близько 500 тисяч гривень, Гонтарева вказала, що це дохід від продажу її автомобіля Infinity FX35.

Також, згідно з декларацією зросли доходи і у сім'ї Гонтаревої.

"Чоловік продав квартиру ще в лютому 2014 року, тому на момент подачі моєї декларації держслужбовця в червні її вже не було, а ось дохід від продажу показаний вже в декларації 2014 року. Так само мій син продав інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій", коли я йшла на держслужбу", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: