Державіаслужба хоче пом'якшити критерії для дозволу авіамаршрутів

Четвер, 26 березня 2015, 13:54

Державна авіаційна служба України має намір пом'якшити критерії видачі призначень на авіамаршрути, які значаться в раніше підготовленому нею наказі №686 "Про затвердження Авіаційних правил "Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній".

Про це йдеться в проекті наказу Державіаслужби "Про внесення змін до авіаційні правила "Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній", який оприлюднений на сайті служби.

У проекті зокрема йдеться, що право на експлуатацію міжнародної регулярної та/або чартерної повітряної лінії надається тим авіаперевізникам, якими переважно володіють (контролюють повністю або володіють більше ніж 50% їх статутного капіталу) або яких фактично контролюють (є кінцевими вигодонабувачами або власниками більше ніж 5% статутного капіталу) держава Україна та/або громадяни України.

Раніше передбачалося надавати право на маршрут виключно українським компаніям з кінцевим вигодонабувачем, який контролює компанію.

Реклама:

Крім того, пропонується виключити із критеріїв, які повинні враховуватися комісією при розгляді заяви про надання прав на експлуатацію повітряних ліній за бальною системою, пункти про кількість виконаних авіаперевізником польотів в межах України за останні 12 місяців; кількість повітряних суден власного парку або отриманих в лізинг без екіпажу; кількість працюючого авіаперсоналу.

Як повідомлялося, група Wizz Air з 20 квітня закриває свою українську авіакомпанію "Візз Ейр Україна". Закриваються маршрути до Барселони, Валенсії, Кутаїсі, Москви, Мілана, Неаполя, Венеції.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: