Відтік інвестицій в АПК України майже досяг 500 мільйонів доларів

Середа, 25 березня 2015, 13:48

Україна продовжує перебувати під тиском негативних чинників, які не сприяють формуванню позитивного інвестиційного клімату, в тому числі і в АПК.

Про це 24 березня у Вашингтоні на Україно-американському аграрному конгресі заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька, передає "Українська зернова асоціація".

За її словами, 2014 рік став рекордним за обсягами відпливу іноземних інвестицій в аграрному секторі, який становив 496 млн доларів.

"Але ми не закриваємо очі на існуючі проблеми, продовжуючи працювати над стабілізацією інвестиційного поля і вважаємо, що інвестиції в АПК - це вікно можливостей. Наші стратегічні можливості в даній сфері залишаються з нами", - сказала заступник міністра.

Реклама:

У числі таких можливостей Рутицька назвала зокрема, вигідне географічне розташування України, наявність 25% світової площі чорноземних земель, низьку вартість трудових земельних ресурсів, значний потенціал зростання врожайності сільгоспкультур, комфортні умови оподаткування.

"Варто також враховувати, що поточна вартість активів в Україні в даний час є однією з найнижчих в Європі", - додала Рутицька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: