"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ відніс банк "Київська Русь" та "Астра Банк" до категорії неплатоспроможних

П'ятниця, 20 березня 2015, 12:30

19 березня 2015 року Нацбанк відніс ПАТ "Банк "Київська русь" та ПАТ "Астра банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, таке рішення прийняте у зв’язку з неспроможністю учасників/акціонерів ПАТ "Банк "Київська Русь" забезпечити капіталізацію згідно з результатами діагностичного обстеження банку, проведеного у 2014 році, керуючись пунктом 3 частини 3 статті 1 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків".

Так банк "Київська Русь" не забезпечило у встановлені строки виконання плану капіталізації щодо збільшення капіталу банку, основним призначенням якого є покриття негативних наслідків різноманітних ризиків, які банки беруть на себе в процесі своєї діяльності, а також забезпечення захисту вкладів, фінансової стійкості й стабільної діяльності банків.

Реклама:

Крім того, 19 березня НБУ відніс "Астра банк", який входить до складу банківської групи "Дельта", відповідальною особою якої є АТ "Дельта Банк", до категорії неплатоспроможних.

У зв`язку з проведенням ПАТ "Астра банк" ризикової діяльності, наявністю загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, а також потребою в посиленому контролі за діяльністю банку у лютому 2015 року ПАТ "Астра банк" було віднесено до категорії проблемних та призначено куратора - службовця Національного банку України.

Крім того, ПАТ "Астра банк" розмістив значні обсяги коштів на кореспондентському рахунку в АТ "Дельта Банк".

З метою використання цих високоліквідних коштів ПАТ "Астра банк" була надіслана вимога до АТ "Дельта Банк" щодо повернення коштів у національній валюті на коррахунок, відкритий ПАТ "Астра банк" у Національному банку України. Однак АТ "Дельта Банк" не виконав зазначену вимогу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: