"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада повернула ОСББ та ЖБК статус неприбуткових організацій

Середа, 18 березня 2015, 15:45

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №1892, "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій", що повертає ОСББ та ЖБК статус неприбуткових організацій.

За відповідне рішення проголосували 246 народних депутатів, жоден з присутніх у сесійній залі нардепів не голосував проти та не натиснув кнопки "Утримався".

 

Законом об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків, житлово-будівельних кооперативів визнано неплатниками податку на прибуток, як неприбуткові організації.

Законом встановлено, що повторне внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ (перереєстрація) неприбуткових організацій, які зазначені у підпунктах 1 та 2 пункту 133.1.1 статті 133 Податкового кодексу, і які були внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ станом на 1 січня 2015 року, не вимагається.

Реклама:

Законом також встановлено, що неприбуткові організації, які зазначені у підпунктах 1 та 2 пункту 133.1.1 статті 133 Податкового кодексу, державна реєстрація яких відбулася після 31 грудня 2014 року та до набрання чинності цим Законом, в разі внесення їх до Реєстру неприбуткових організацій та установ протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом, вважаються такими, що внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ з дня їх державної реєстрації.

Нагадаємо, напередодні розгляду, у вівторок 17 квітня, перед Верховною Радою пройшла акція підтримки законопроекту №1892.

В акції взяли участь понад 100 активістів - представники ОСББ та ЖБК з Києва, Луцька, Херсону, Запоріжжя, Дніпропетровська, Житомира, Хмельницького, Сум, Павлограда, Львова та багатьох інших міст, а також члени Громадянської мережі ОПОРА та інших громадських організацій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!