Нафту на торгах "Укрнафти" купили компанії Коломойського за стартовою ціною

Середа, 18 березня 2015, 15:05

ПАТ "Укрнафта" продала 256,570 тисяч тонн нафти за 3,72 млрд гривень (з ПДВ) через аукціон 18 березня 2015 року на майданчику Української міжбанківської валютної біржі.

Весь виставлений на торги обсяг нафти проданий двом покупцям за стартовою ціною 11,974 тисяч гривень за тонну, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, "Укрнафта" продала 9,9 тисяч тонн газоконденсату за 126,771 млн гривень.

Вся виставлена на торги нафта пропонувалася з умовою постачання по трубопроводах "Укртранснафта".

Реклама:

Продажу підлягала нафта, яку "Укрнафта" виробить в лютому-березні 2015 року.

Як повідомляє OilNews, весь ресурс був викуплений двома компаніями, що входять в структуру групи "Приват", за стартовою ціною.

Як зазначається, на сьогоднішній аукціон заявлялися наступні покупці: ТОВ "ТД Прікарпаттянафтотрейд", ВАТ "НПК-Галичина", ПАТ "Укртатнафта" (всі три - входять в структуру "Привату") і ПАТ "Укртранснафта", топ-менеджмент якої контролюється "Приватом", що побічно підтверджував і сам Ігор Коломойський.

При цьому міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус вважає, що нафта продана за "супер ціною для держави".

"Аукціон з нафти відбувся. Продали весь обсяг за ціною 11,973 тисяч гривень за тонну, з ПДВ. Два покупця купили 256,570 тонн. Супер ціна для держави!", - написав міністр у твіттері.

 

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: