"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Києву потрібна додаткова фіндопомога - Яресько

Вівторок, 17 березня 2015, 10:12

Україна, щоб відновити економіку, потребує додаткової фінансової підтримки, що перевищує вже обіцяні їй кредити.

Про це сказала в інтерв'ю The Wall Street Journal міністр фінансів Наталія Яресько, пише "Інтерфакс-Україна".

"Пакет (допомоги), який ми отримали, допоможе стабілізувати фінансову банківську систему, але він недостатній, щоб по-серйозному перезапустити економіку і відновити зростання," - сказала вона після зустрічі з міністром фінансів США Джейкобом Лью.

Яресько, як пише газета, в ході візиту в США переконувала своїх партнерів по переговорах, що допомога Україні дасть США додаткові геополітичні дивіденди.

Реклама:

"Якщо з якої-небудь причини хтось із наших партнерів не хоче або не може дати нам військову оборонну підтримку, тоді дайте нам фінансову підтримку", - сказала Яресько.

Американські офіційні особи, крім вже наданих гарантій на 2 млрд доларів, а також лобіювання допомоги Україні через міжнародні фінансові організації і ЄС, не дають зрозуміти, що готові надати Україні нові кредити, пише газета.

Яресько сказала в інтерв'ю, що в даний час українська правляча коаліція сповнена рішучості довести до кінця початі економічні реформи.

"Не можна бути наполовину вагітною. Не можна реформувати економіку наполовину", - сказала вона.

У той же час Яресько визнає високі ризики успішної реалізації програми допомоги МВФ, пов'язані з ситуацією на сході України, масовим вилученням банківських вкладів, а також невизначеним результатом переговорів Києва з кредиторами.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд у березні схвалив 4-річну кредитну програму підтримки України, яка є частиною пакету міжнародної допомоги Києву обсягом 40 млрд доларів. Перший транш кредиту МВФ вже надійшов до Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!