"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" скупився у фірми, яка проходила по справі щодо завищення цін

Неділя, 15 березня 2015, 12:09

ДП "НАЕК "Енергоатом" 6 березня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ "Техно Хім Інвест" на постачання вогнегасних матеріалів на загальну суму 1,11 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Для Запорізької, Рівненської та Хмельницької АЕС замовлено 1 667 кг вогнегасних матеріалів.

Йдеться про чотири різні товари - вогнезахисний матеріал для кабелю, для кабельної проходки, мінераловатні плити та вата мінеральна. Однак ціни на жоден з замовлених товарів на "ВДЗ" не оприлюднили.

Реклама:

Власником "Техно Хім Інвест" донедавна був Віталій Карлюк, який займається виробництвом насіння сільськогосподарських культур. Тепер фірму переоформлено на Олександра Чорного.

Віталій Карлюк також значиться співвласником мисливського угіддя на 35 тисяч га у Кагарлицькому районі через ТОВ "Оксамит-Сервіс".

Власниками цього підприємства є також екс-нардепи Микола Рудьковський, Таріел Васадзе, нардеп Віталій Хомутиннік, екс-радник в.о. президента Турчинова - Олександр Кузьмук, екс-нардепи Сергій і Олександр Буряки, заступник голови державного комітету лісового господарства (2008-2011) Віктор Червоний та ін.

Директором фірми "Техно Хім Інвест" є Ольга Короленко, яка раніше обіймала аналогічну посаду у ТОВ "Фармасепт" Владислава Труша і Олександра Тимошенка, чоловіка Юлії Тимошенко.

Фірма "Техно Хім Інвест" відома тим, як розіграла тендер зі спорідненою фірмою "Інформторгсервіс" того самого Владислава Труша.

Цього разу єдиним конкурентом була інша дніпропетровська фірма - ТОВ "МА Діагностика", власники - Станіслав Трусковський і Болат Ісламгулов.

Нагадаємо, згідно з матеріалами судового реєстру, місяць тому прокуратура і МВС намагались добитися арешту на майно ТОВ "Техно Хім Інвест", вилучене під час тимчасового доступу до його речей та документів в рамках кримінального провадження за фактом зловживання владою службовими особами Київської міжрегіональної митниці.

Слідча група за погодження прокуратури подала клопотання на арешт, оскільки вилучені документи, на її думку, мають доказове значення у кримінальному провадженні і свідчать про спричинення збитків державним інтересам - а саме постачання "Енергоатому" кабелів за завищеними цінами шляхом підроблення документів щодо відправника та дійсної вартості товару.

Однак ні перша інстанція, ні апеляція не задовольнили клопотання, оскільки статусу підозрюваного у справі компанії "Техно Хім Інвест" присвоєно не було, підозра не повідомлена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!