"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко обіцяє, що "соціальний хліб" подешевшає з 14 березня

П'ятниця, 13 березня 2015, 13:31

Ціни на соціальні сорти хліба у роздрібній мережі столиці будуть знижені з 14 березня.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-офіс мера.

Він нагадав, що нове здорожчання хліба – вже третє за нинішній рік.

"Ми домовилися з "Київхлібом", що ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі будуть знижені (повернуться до рівня на початок березня) з завтрашнього дня", – підкреслив Кличко.

Реклама:

У свою чергу голова наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" Владислав Атрошенко зазначив, що розуміє ситуацію, і підприємство знизить ціни на соціальні сорти хліба до рівня цін 1-ого березня.

"Сьогодні наше завдання – якомога швидше розгортати і розвивати мережу кіосків з продажу соціального хліба, де кияни зможуть купувати доступний хліб. У цих кіосках хліб коштуватиме: Український - 5,94 гривні, пшеничний - 4,8 гривні, батон нарізний – 4,86 гривні. Вже в суботу (14 березня) максимум о другій половині дня, буде стара ціна на соціальний хліб", - запевнив Атрошенко. 

Як відомо, з 12 берещня ПАТ "Київхліб" знову підняв ціни на хлібобулочні вироби на 25-30%. До того "Київхліб" підінімав ціни на початку січня і на 10% -12% (приблизно на 1 гривню) з 18 лютого.

Зокрема, 18 лютого у деяких магазинах і супермаркетах буханець "Українського" продавали за 9-9,5 гривні, батон - за 6,5 гривні. 

Як відомо, на засіданні Київради 19 лютого мер Києва Віталій Кличко закликав ПАТ "Київхліб" не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

Наприкінці 2014 року Київська адміністрація та "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів.

Згідно з договором до травня 2015 року мають бути відкриті 200 магазинів"соціального хліба", де ціни не підвищуватимуться упродовж 3 років, тобто 2018 року.

У лютому "Київхліб" відкрив 2 павільйони торговельної мережі з продажу соціальних сортів хліба в столиці на вул. Драйзера, 8 та проспекті Маяковського, 26, де "соціальний" хліб обіцяють продавати за нижчою ціною.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: