"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко закликає звертатися за субсидіями вже в травні

Середа, 11 березня 2015, 14:14

Міністр соціальної політики Павло Розенко закликає оформляти субсидії на сплату за житлово-комунальні послуги вже в травні, не чекаючи початку нового опалювального сезону.

Про це він сказав в ефірі радіо "Вести", повідомляє прес-служба міністерства.

"Підвищення цін на житлово-комунальні послуги відбудеться в квітні, однак основне навантаження буде у жовтні, коли почнеться новий опалювальний сезон. Незважаючи на це, я закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше - одразу після отримання нових документів", - сказав Розенко.

За його словами, у квітні кожне домогосподарство, разом з рахунками на житлово-комунальні послуги, отримає бланк декларації і бланк заяви на субсидію,  а нова система запрацює вже з травня.

Реклама:

"Згідно з розрахунками, виділених урядом коштів вистачить на 4 млн родин", - зазначив він.

Розенко також наголосив, що реформа системи субсидій - одна із ключових соціальних реформ.

"Ця реформа відкриє систему субсидій для людей. Ми знімаємо будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього часу, такі як, наприклад, наявність земельного паю, автомобіля, другої квартири тощо", - нагадав міністр.

"Єдиний критерій - це доходи родини. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов’язкова сума платежу, яку родина має сплатити за житлово-комунальні послуги, все інше - компенсує держава", - підкресливРозенко.

Він також зауважив, що потрібно чітко зрозуміти, що запроваджена урядом  система субсидій абсолютно нова для України.

"Раніше перед місцевими органами влади стояло завдання зекономити гроші і не дати людині субсидію. Зараз, буквально за 2 місяці, нам треба всім перевернути мозок. Сьогодні місцева влада має зробити все, щоб людина субсидію отримала", - наголосив Розенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: