"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Севастополі "влада" націоналізує приватну власність українців

Неділя, 1 березня 2015, 10:03

28 лютого на позачерговому засіданні сесії "Законодавчих зборів Севастополя" винесено законопроект про націоналізацію 35 підприємств, власниками яких є громадяни України або зареєстрованих в офшорах.

Як повідомляють "Севастопольские новости", серед них - Севморзавод, завод "Парус", завод "Металіст", яхт-клуб "Золотий Символ", Молокозавод, Завод безалкогольних напоїв, Хлібозавод, Холодокомбінат, М'ясокомбінат, Севастопольгаз, Фірма "Золота Балка", Інкерманський завод марочних вин та інші підприємства.

До списку не внесено Севастопольський рибоконсервний завод та Балаклавське рудоуправління.

Як повідомило Українській правді джерело з керівництва Інкерманського заводу марочних вин, рішення про "націоналізацію" підприємства ухвалене на підставі того, що закод нібито належав Дмитру Фірташу. 

Реклама:

Як відомо, на початку 2011 року частина акцій Інкерманського винзаводу придбав фінський інвестиційний фонд Hartwall Capital. Акціонерами підприємства також є українська корпорація "Логос" і американська інвестиційна компанія Horizon Capital.  

Говорячи про "нацоналізацію" підприємств, "губернатор Севастополя" Сергій Мєняйло,  заявив, що "питання узгоджено з федеральною виконавчою владою".

Також він заявив, що "уряд" Севастополя готовий взяти на себе фінансові зобов'язання перед співробітниками цих підприємств. За його оцінкою, їх не більше 500 осіб.

Окрім того представник "уряду" Олександр Свєчніков заявив, що напередодні таким чином були націоналізовані близько 250 підприємств у Криму.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!