У Яценюка заявили, що не планують "тимчасову націоналізацію" депозитів

Неділя, 8 лютого 2015, 09:06

Міністерство фінансів заявляє, що уряд не має наміру повертатися до розгляду законопроекту "Про фінансову систему України в особливий період", який у разі запровадження воєнного стану або критичної ситуації з виконанням держбюджету дозволив би проводити "тимчасову націоналізацію" вкладів громадян у банках.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Згідно з повідомленням, у 2014 році Мінфін дійсно працював над підготовкою відповідного законопроекту.

"Проте рішенням Кабміну цей проект було відхилено, і уряд не має наміру повертатися до розгляду цього, відхиленого, законопроекту. Прийняття таких радикальних кроків в Україні не на часі і не планується", - заявили у міністерстві.

Реклама:

Також у відомстві зазначили, що  "на сьогодні економічна ситуація в Україні складна, але керована".

"Уряд здійснює кроки щодо розширення податкової бази, боротьбі з ухиленням від податків, зокрема через офшори та трансфертне ціноутворення, та по виведенню економіки з тіні.

На базі цих реформ та діючої програми реформ уряд завершує переговори з МВФ щодо нової програми підтримки її економіки", - зазначили у Мінфіні.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Мінфін не відмовляється від ідеї прийняти рішення, яке дозволить "залучати в бюджет" банківські депозити у воєнний час.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: