Ціни на нафту зростають: Brent - 55,18 долара, WTI - 49,94

Вівторок, 3 лютого 2015, 09:09

Ціни на нафту продовжують зростати, додавши понад 11% за два попередні дні, але побоювання за попит у Китаї стримують зростання.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,43 до 55,18 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,37 до 49,94 долара. Ціни стали швидко зростати в п'ятницю після повідомлення про зниження бурової активності в США.

"Готується грунт для відновлення цін. Пропозиція навряд чи виправдає очікування, а попит зросте з торішніх мінімумів", - написали у звіті аналітики Bernstein, попередивши про ймовірне скорочення видобутку в Мексиканській затоці, Північному морі і Бразилії в міру зниження витрат компаніями.

Реклама:

На думку представників двох країн ОПЕК, ціни можуть впасти до 30-35 долара через зниженого попиту і профілактичних робіт на НПЗ в першому і другому кварталах.

Аналітики знову засумнівалися в стабільності попиту на нафту в Китаї після повідомлення про зниження виробничої активності в країні в січні.

Дві третини учасників опитування, проведеного банком Morgan Stanley в грудні, очікують погіршення стану виробничого сектора Китаю, і ніхто з опитаних не очікує його поліпшення.

Вівторок буде третім днем страйку американських НПЗ, чия потужність становить 10 відсотків від загальної потужності нафтопереробки в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: