Обмеження на валютному ринку узгоджені з МВФ - Гонтарева

Середа, 25 лютого 2015, 12:07

Адміністративні заходи Національного банку України на валютному ринку, включаючи введені цього тижня обмеження для імпортерів, узгоджені з Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться в коментарі голови НБУ Валерії Гонтаревої, переданому "УНІАН".

"Усі адміністративні заходи ми завжди спочатку узгоджуємо з Міжнародним валютним фондом, а потім вводимо. Отже, все узгоджено", - сказала Гонтарева, відповідаючи на запитання, чи узгоджені останні нововведення регулятора на валютному ринку, включаючи обмеження з оплати імпортних контрактів, із вимогами МВФ у рамках нового меморандуму.

Як відомо, Національний банк із 24 лютого ввів низку обмежень на валютному ринку, включаючи обов'язкову перевірку імпортних контрактів на суму понад 50 тис. дол., що передбачають передоплату, обов'язкове оформлення акредитиву для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол., а також заборону на операції з кредитування для купівлі валюти.

Реклама:

Раніше, Гонтарева анонсувала нові заходи для стабілізації ситуації на валютному ринку, якщо прийняті регулятором обмеження не дадуть очікуваного результату.

25 лютого, Нацбанк своєю постановою ввів тимчасову - строком до 27 лютого - заборону уповноваженим банкам купувати валюту за дорученням клієнтів, зокрема за раніше поданими заявками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: