"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інфляція в Україні наближається до 30% - НБУ

Вівторок, 24 лютого 2015, 18:47

Директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Національного банку Сергій Ніколайчук заявив, що інфляція в Україні наближається до показника в 30%.

Про це він сказав інтерв’ю телеканалу "Al Jazeera", йдеться у повідомленні регулятора на сторінці в Facebook.

"Я б не пов’язував безпосередньо монетарну політику НБУ з девальвацією обмінного курсу, яка відбулася минулого року і продовжується цього року, оскільки насправді поточна ситуація на валютному ринку є результатом нагромаджених дисбалансів у багатьох сферах, у різних макроекономічних сферах за попередні роки, а також політики жорсткої підтримки обмінного курсу Національним банком у попередні роки", - заявив Ніколайчук.

"І, звичайно, найбільшим був вплив збройного конфлікту і кризи довіри в Україні. Але в той же час, ми, як Національний банк, робимо значні кроки щодо нарощування інституційної спроможності Національного банку у сфері монетарної політики", - запевнив він.

Реклама:

За його словами, стратегічною метою Нацбанку є впровадження або перехід на режим інфляційного таргетування.

"Це режим, який дозволить нам, дозволить населенню України мати низьку і стабільну інфляцію у довгостроковій перспективі, у середньостроковій перспективі, і принесе багато переваг. Безперечно, буде дуже складно і майже неможливо перейти на такий режим цього року, тому що неможливо це зробити за теперішнього рівня інфляції, який наближається до 30%", - повідомив Ніколайчук.

"Ми впевнені, що цього року ми виконаємо всі встановлені цільові показники, і наша грошово-кредитна політика буде досить жорсткою, щоб повернути економіку до макроекономічної стабільності", підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!