"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін пропонує обмежити виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії

Вівторок, 24 лютого 2015, 16:48

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді обмежити виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії, але не менше прожиткового мінімуму, установленого для осіб, що втратили працездатність.

Про це йдеться у законопроекті №2212, оприлюдненому на сайті парламенту.

"З метою створення умов для стабілізації фінансового стану бюджету Пенсійного фонду та удосконалення окремих положень стосовно пенсійного забезпечення проектом акта передбачається: поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення  страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того передбачається поетапне підвищення на 5 років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років.

Реклама:

Також пропонується для обчислення пенсії застосовувати середню заробітну плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки.

Пенсії працюючим пенсіонерам пропонується виплачувати у розмірі 85%, але не менше розміру прожиткового мінімуму встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Відповідно до документ особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення спеціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: