"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура не змогла анулювати 3G-ліцензію "Трімоб" в апеляційному суді

Вівторок, 24 лютого 2015, 14:23

Генпрокуратура України програла в апеляційній інстанції суд проти Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації, "Укртелекому" та "ТриМоб".

Копія ухвали Київського апеляційного адміністративного суду є у розпорядженні ЕП.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва 26 грудня 2014 залишив без розгляду позов Генпрокуратури до регулятора про анулювання ліцензії, виданої компанії "Трімоб" (дочірня компанія "Укртелекому") на радіочастоти під зв'язок 3G.

Привід подачі в суд у відомства з'явився після звернення самої ж НКРЗІ. Регулятор повідомив в листопаді 2014 року, що ліцензія видана ще старої НКРЗ "ТриМоб" з порушеннями.

Реклама:

Нагадаємо НКРЗ в кінці 2011 року вирішила перерозподілити радіочастотний ресурс 3G між "Укртелекомом" і "ТриМоб" згідно зі спільним зверненню компаній.

У результаті "ТриМоб" відійшло 30 МГц, а "Укртелекому" - 5 МГц. У Генпрокуратурі вирішили, що НКРЗ порушила норми закону "Про радіочастотний ресурс", переоформивши ліцензії двом компаніям, так як у процедурі перерозподілу можуть брати участь тільки володарі радіочастот. А вони на той момент були в розпорядженні тільки в "Укртелекому" (ліцензія на 35 МГц дісталася підприємству ще в 2005 р).

Але суд першої інстанції вирішив, що позов був поданий з порушенням встановленого законом строку звернення до адміністративного суду (6 місяців), і позивач не надав суду поважні причини пропуску такого строку.

Суд апеляційної інстанції з цим висновком погодився.

"Інформація про прийняття відповідачем оскаржуваного рішення та про видачу TOB" ТриМоб "ліцензій в листопаді 2011 року поширювалася в засобах масової інформації, новинах, і загальнодоступних інформаційних джерелах, таких як офіційні веб-сайти (НКРЗ,TOB "ТриМоб").

Тобто, відповідач знав про суперечливе рішення, однак до позивача звернувся тільки 13.11.2014 року", - йдеться у свіжому визначенні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: