"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна збільшила імпорт газу з РФ в 1,5 разу

Понеділок, 23 лютого 2015, 11:15

Україна 20-21 лютого збільшила імпорт природного газу з Росії в 1,5 разу в порівнянні з другою декадою поточного місяця.

Згідно з оперативними даними ПАТ "Укртрансгаз", 20 лютого для потреб українських споживачів надійшло 46,58 млн куб. м російського газу, 19 лютого - 43,23 млн куб. м.

У період з 10 по 19 лютого Україна імпортувала з РФ близько 30 млн куб. м газу на добу.

У прес-службі "Укртрансгазу" уточнили, що вищевказані обсяги поставок газу з РФ здійснені через газовимірювальні станції (ГВС) "Суджа", "Валуйки", "Сохрановка" і "Писарівка".

Реклама:

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 20 лютого повідомив, що українські споживачі виставили заявку на більший обсяг газу, ніж це було раніше.

У свою чергу прем'єр РФ Дмитро Медведєв доповів главі держави, що заявка української сторони на поставки газу з Росії збільшилася в 2,5 разу.

За його словами, при збереженні нинішнього рівня відбору газу українськими споживачами обсяги газу, за які проведена передоплата Росії, будуть обрані за три-чотири дні.

Раніше, 19 лютого глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що Україна ще не використала близько 0,5 млрд попередньо оплаченого РФ газу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!