Moody's знизило рейтинг Росії до спекулятивного рівня

Субота, 21 лютого 2015, 10:26

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Росії на один щабель - з рівня Baa3 до спекулятивного Ba1 з негативним прогнозом.

Про це йдеться в релізі організації, пише Прайм.

В якості основних причин для зниження агентство вказує наслідки української кризи, падіння цін на нафтопродукти, а також зниження обмінного курсу рубля.

"Триваюча криза в Україні, падіння цін на нафту, а також зниження курсу рубля будуть надалі підривати можливості економічного зростання Росії в середньостроковій перспективі", - йдеться в документі Moody's.

Реклама:

"Негативний прогноз відображає потенціал подальших, більш серйозних політичних чи економічних потрясінь, пов'язаних як з військовим конфліктом в Україні, так і у зв'язку з відновленням зниження цін на нафту", - уточнюється в релізі.

У методології Moody's рейтинг Ba1 відноситься до спекулятивної категорії.

На початку року рейтингове агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Росії до ВВВ-. Через тиждень агентство Moody's знизило рейтинг російських держоблігацій до Baa3, помістивши його в список на перегляд у бік зниження.

Таким чином, Fitch і Moody's помістили рейтинги Росії на нижній щабель інвестиційної категорії.

В кінці січня агентство S&P першим знизило суверенний рейтинг Росії до "спекулятивного" рівня ВВ + з інвестиційного ВВВ-.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: