"Газпром" виконав заявку на поставку газу 19 лютого на 98% - "Укртрансгаз"

П'ятниця, 20 лютого 2015, 10:17

Компанія "Укртрансгаз" констатує виконання російським газовим монополістом компанією "Газпром" заявки на поставку природного газу 19 лютого на 98,3%, тобто поставлено було приблизно 29,5 млн кубометрів газу із заявлених 30 млн кубометрів.

Про це "Українським новинам" повідомив керівник прес-служби "Укртрансгазу" Максим Білявський.

"Учора в Центральний диспетчерський департамент надійшла заявка на транспортування з території РФ 30 млн куб. м природного газу. Станом на 10:00, за оперативною інформацією, з території Росії 19 лютого було імпортовано 29,5 кубометрів газу", - повідомив Білявський.

19 лютого "Газпром" заявив, що має намір перенаправляти потік газу обсягом 12 млн кубометрів/доба на неконтрольовані НАК "Нафтогаз України" прилеглі до зони антитерористичної операції газовимірювальні станції "Платове" і "Прохорівка" (обидві - Росія).

Реклама:

Як повідомлялося, "Газпром" заявив, що почав поставляти природний газ НАК "Нафтогаз України" з 15:00 19 лютого через прикордонні із зоною проведення Антитерористичної операції газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платове".

НАК "Нафтогаз України" вважає, що поставки газу "Газпромом" через газовимірювальні станції, прикордонні із зоною проведення антитерористичної операції, суперечать раніше підписаному контракту й не має наміру оплачувати той газ, що надійшов через неконтрольовані ГВС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!