"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева підтвердила перехід на ринковий курс

Понеділок, 2 лютого 2015, 18:34

Банківська спільнота виступає за перехід до ринкових механізмів курсоутворення.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку на сторінці в Facebook.

"У Національному банку відбулася чергова нарада з керівниками 40 найбільших банків. Учасники наради одностайно погодилися, що на відносно стабільному ринку має діяти єдиний курс", - йдеться у повідомленні регулятора.

"Ми виступаємо за прозору політику курсоутворення та перехід до ринкових механізмів курсоутворення. Так само ми прагнемо, щоб на ринку був єдиний та ефективний курс. Головним у впровадженні монетарної політики регулятора є продовження використання системи гнучкого обмінного курсу", - зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Реклама:

У той самий час вона підкреслила, що регулятор не відмовляється від можливості впливати на ринок за допомогою адміністративних важелів і може повернутися до них у будь-який момент, якщо для цього будуть усі передумови.

Також зазначається, що цього тижня завершується процес погодження Меморандуму щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті в рамках програми співпраці з МВФ і готується його підписання.

Раніше повідомлялося, що Національний банк вирішив з 5 лютого відмовитися від використання індикативного курсу, забезпечивши єдиний ринковий курс гривні на міжбанківському валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!