"Укрзалізниця" підвищила тарифи на перевезення вантажів на 30%

Понеділок, 2 лютого 2015, 15:11

З 31 січня тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України проіндексовані на 30%.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

"Відповідно до наказу Мінінфраструктури тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України проіндексовано на 30%, крім вугілля. Тарифи на перевезення вугілля - на 10%, які у квітні буде проіндексовано ще на 18,2%", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, тарифи переглянуто, зокрема, через стрімке зростання ринкових цін та несвоєчасне підвищення тарифів на перевезення, падіння обсягів перевезень, необхідність відновлювати пошкоджені внаслідок бойових дій об’єкти інфраструктури залізничного транспорту.

Реклама:

Так, за попередніми підрахунками, на сході країни пошкоджено більше 1,4 тисяч об’єктів залізничної інфраструктури, на відновлення яких необхідно понад 830 млн гривень.

"У 2014 році зросли ціни на продукцію, що закуповується для потреб залізниці, а саме: дизельне паливо - на 73%, природний газ - на 34%, електроенергію - на 16,8%, стрілочні переводи - 21,5%, рейки - 10% тощо", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що підвищення тарифів на вантажні перевезення дозволить збільшити відрахування до державного бюджету та цільових фондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!