Екс-керівництво Аграрного фонду назловживало на 2 мільярди гривень

Середа, 18 лютого 2015, 11:50

Внутрішня перевірка діяльності ПАТ "Аграрний фонд" виявила, що попереднє керівництво фонду використало не за призначенням 2 млрд грн, які належали до уставного фонду підприємства.

Про це заявив в.о. голови ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Радченка, попереднє керівництво фонду розмістило ці гроші на депозитних рахунках банку, який згодом був визнаний неплатоспроможним і зараз знаходиться в процесі ліквідації.

"ПАТ "Аграрний Фонд" був створений у 2013 році. Уставний фонд підприємства складав 5 млрд грн. Наприкінці лютого - початку березня 2014 року 2 млрд грн з цього уставного фонду попередніми керівниками підприємства були розміщені в "Брокбізнесбанку". Це відверте шахрайство. Адже за декілька тижнів потому в "Брокбізнесбанк" була введена тимчасова адміністрація, і наразі установа перебуває у процесі ліквідації", - зазначив Радченко.

Реклама:

Депозити були оформлені уповноваженими особами ПАТ "Аграрний фонд" за 32 договорами, щоб обійти норми закону про акціонерні товариства і положення уставу щодо повноважень виконавчого органу.

Радченко зазначив, що право розпоряджатися таким обсягом коштів належить до повноважень загальних зборів акціонерів, тобто, держави в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України або Кабінету Міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: