Росія готується до відключення SWIFT

П'ятниця, 13 лютого 2015, 09:27

Банк Росії підключив 91 банк до внутрішньоросійської системи міжбанківських переказів, щоб уникнути колапсу в разі відключення від міжнародної системи міжбанківських переказів SWIFT.

Про це повідомив один з учасників зустрічі керівництва Центробанку РФ з банкірами, пишуть "РИА Новости".

Восени минулого року виникла загроза відключення російських банків від системи міжбанківських переказів SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), через яку проходять платіжні доручення більш ніж на 6 трильйонів доларів, і в ній бере участь більше 10 тисяч фінансових організацій в 210 країнах.

У свою чергу Центробанк РФ заявив, що з грудня запустив місцевий аналог SWIFT, зазначивши, що це дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії.

Реклама:

Втім, перший заступник голови ЦБ РФ Ксенія Юдаєва в інтерв'ю РІА "Новости" заявила, що вважає малоймовірною можливість відключення російських банків від SWIFT, закликавши не драматизувати ситуацію.

Тема відключення Росії від системи SWIFT у відповідь на її агресію проти України та світового правопорядку виникла восени 2014 року і до теперішнього моменту обговорюється як неминуче і дієвий засіб проти арогантність поведінки російської правлячої верхівки.

Думки фінансистів, банкірів, аналітиків про те, що буде з Росією при відключенні від міжбанківської системи обміну інформацією однозначні - хаос, колапс, падіння економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!