Рада прийняла закон про дерегуляцію бізнесу

Четвер, 12 лютого 2015, 13:07

Верховна рада прийняла в другому читанні та вцілому проект закону, яким передбачається спрощення умови ведення бізнесу в Україні, а також зменшення адміністративного навантаження на підприємців.

За законопроект №1580 проголосувало 260 народних депутатів, при необхідних 226.

Зокрема, пропонується привести законодавство в окремих сферах у відповідність до законодавства ЄС, а саме - в агропромисловому комплексі, при провадженні господарської діяльності з виробництва та обігу органічної сільськогосподарської продукції, а також при проведенні розвідувальних робіт та робіт з об’єктами трубопровідного транспорту, спорудження нафтових і газових свердловин.

Пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та надання адміністративних послуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри надання адміністративних послуг та посилення відповідальності адміністратора за невиконання посадових обов’язків.

Реклама:

Також пропонується скасувати необхідність одержання дозвільних документів та повноваження органів влади щодо їх видачі шляхом внесення змін до законів України, які регулюють відносини у відповідних сферах господарської діяльності.

Крім того, проектом закону пропонується передбачити скорочення термінів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Також пропонується удосконалення інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та інформаційними системами органів державної влади, а також документами в електронній формі.

Пропонується встановлення справедливої системи оплати адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок встановлення економічно обґрунтованих та соціально орієнтованих розмірів плати за адміністративні послуги, а також окремі супутні послуги.

Законопроектом пропонується скасувати: штраф за неподання зазначеної інформації; проведення обов’язкової експертизи кошторисів проектів будівництва вартістю до 300 тисяч гривень, що будуються за державні кошти; визначення Держархбудінспекції замовником при знесенні за рішенням суду самобудів.

Як відомо, 25 грудня 2014 року Рада в першому читанні прийняла закон про дерегуляцію бізнесу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: