"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрінтеренерго" назвало ціну, за якою купувало електроенергію для Криму

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:05

"Укрінтеренерго" в 2014 році купувало електроенергію на оптовому ринку електроенергії України для її подальшого постачання на тимчасово окуповану територію Криму за середньою ціною 92,39 коп. за 1 кВт-год.

Такі дані наводяться в матеріалах держпідприємства "Енергоринок", підготовлених до підсумкового засідання загальних зборів членів ОРЕ, яке відбулося 4 лютого 2014 року.

Загалом у 2014 році купівля електроенергії "Укрінтеренерго" для її постачання в Крим і Севастополь становила 3 млрд кВт-год.

Як повідомлялося, "Укрінтеренерго" наприкінці грудня 2014 року планувало провести аукціон з продажу електроенергії в окупований Криму період із 1 січня до 31 грудня 2015 року.

Реклама:

На торги виставлявся один лот обсягом 4,954 млрд кВт-год. Стартова ціна 1 кВт-год електроенергії на січень-2015 була визначена у розмірі 98,803 коп. (без ПДВ).

Аукціон був визнаний таким, що не відбувся через відсутність заявок, і Кабінет міністрів України дозволив "Укрінтеренерго" укладати договори на продаж електроенергії в окупований Крим з будь-якими компаніями за умови їх узгодження профільним міністерством.

Наприкінці грудня 2014 року РФ і Україна підписали дві угоди на постачання електроенергії.

Одно угода була укладена між ВАТ "Інтер РАО" і "Укрінтеренерго" на експорт електроенергії з ЄЕС Росії в об'єднану енергетичну систему (ОЕС) України. Річна угода набуває чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік постачань обсягом до 1500 МВт.

Паралельно з метою надійного та безперебійного енергопостачання Криму укладено другу угоду між ТОВ "Центр здійснення розрахунків" (структура "Інтер РАО") і "Укрінтеренерго".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!