"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ оштрафував "прокладки" Фонду соцстраху на 4 мільйони

Понеділок, 5 січня 2015, 18:56

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Здравіє" і ТОВ "Медреабілітація" на загальну суму 4 млн гривень за антиконкурентні узгоджені дії на торгах.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Йдеться про тендер на придбання путівок Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2013 році.

Комітет встановив, що ТОВ "Здравіє" і ТОВ "Медреабілітація" пов’язані між собою через фізичних осіб-засновників. Умови участі та розподіл перемоги за відповідними лотами у вказаних торгах товариствами були заздалегідь погоджені.

Реклама:

З’ясовано, що фірми виступали як посередницька ланка між спеціалізованими державними закладами санаторно-лікувального типу та Фондом соцстраху, що призвело до зайвих витрат.

"Так, значні суми (понад 20 млн. грн. отриманих бюджетних коштів) перераховувались на рахунки ряду суб’єктів господарювання у вигляді сплати за надання консультативних послуг, відповідно кошти бюджету використовувались на цілі, не пов’язані з наданням послуг, які були предметом закупівлі", - йдеться у повідомленні.

Комітет вказав, що дії згаданих компаній не тільки порушують законодавства про захист економічної конкуренції, але і містять ознаки злочину.

Як пише видання "Наші гроші",  у березні-квітні 2013 р. фірма "Здравіє" отримала від Фонду соцстраху замовлення на 18,71 млн грн, "Медреабілітація" - на 26,67 млн грн.

Підприємство "Здравіє" належить Павленку Євгену Геннадійовичу. "Медреабілітація" зареєстрована на Павленка Геннадія Вікторовича. За даними держреєстру, фірми мають однакову адресу і телефон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!