МЗС дало ЄДАПСу 7 мільйонів на закордонні паспорти

Понеділок, 5 січня 2015, 10:57

Міністерство закордонних справ України уклало угоди з ПАТ "КП ОТІ" на послуги, пов’язані з виготовлення паспортів, на 6,95 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

Комплект програмно-апаратних засобів для модернізації Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування з метою запровадження оформлення дипломатичного та службового паспортів, у які імплантовано безконтактний електронний носій, коштуватиме 3,44 млн гривень, пише видання.

"Ще 3,51 млн гривень коштуватимуть 102 аналогічні комплекти по оформленню закордонних паспортів громадянина України також з імплантованим чіпом", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Що саме входить у ці комплекти не повідомляється, оскільки торги проведено за переговорною процедурою через наявність у "КП ОТІ" авторських прав на комп’ютерні програми для оформлення дипломатичних, службових та закордонних паспортів громадянина України в дипломатичних установах. Відтак технічне завдання не оприлюднено.

"КП ОТІ" входить до консорціуму ЄДАПС. Саме цей консорціум виграв у 2011 році підряд МЗС на розробку системи видачі паспортів на відкритих торгах, запропонувавши свої послуги лише за 150 тис грн. Після цього нові щорічні замовлення ЄДАПСу на неконкурентних торгах вже вимірювались мільйонними сумами.

Нагадаємо, днями міністр внутрішніх справ Арсен Авакова заявив, що ЄДАПС більше не має відношення до виготовлення біометричних закордонних паспортів для українців.

За словами міністра, тепер для МВС всю необхідну продукцію виготовляє державний поліграфкомбінат "Україна".

Як відомо, раніше Аваков заявив, що протягом 2010-2013 років у Міністерстві внутрішніх справ застосовувалися численні корупційні схеми, які призвели до збитків на сотні мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: