"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на Brent знижуються

П'ятниця, 30 січня 2015, 08:55

Ціни на нафту Brent знижуються, і аналітики не очікують відновлення зростання, враховуючи високий обсяг видобутку і скорочення операційних витрат виробниками.

Про це пише Рейтер.

До 8.40 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,03 до 49,10 долара за барель, а ф'ючерси на WTI подорожчали на 0,13 до 44,66 долара.

Підтримку ринку дали нові вимоги до комерційних запасів нафти в Китаї, які повинні стимулювати імпорт в найближчому майбутньому.

Реклама:

Влада Китаю зажадає від нафтопереробників тримати 15-денні запаси нафти. Хоча ці нормативи будуть вступати в силу поступово протягом одного-трьох років, багато НПЗ скористаються низькими цінами для створення запасів, говорять трейдери.

В іншому попит на нафту залишиться слабким, у той час як виробники намагаються пристосуватися до низьких цін, прогнозують аналітики.

"Добровільне зниження поставок на ринки сировини здається все менш імовірним. Падіння валютних курсів і собівартості енергоносіїв дозволить багатьом виробникам енергоносіїв та іншої сировини пережити спад споживання", - йдеться у звіті ANZ.

З початку року коливання цін на Brent стали менш вираженими: індекс волатильності для контрактів з поставкою в наступному місяці знизився до мінімальної з 2009 року позначки трохи вище 53 пунктів з 65 пунктів на початку року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!