Еквадор визнали кращою країною для проживання пенсіонерів

Субота, 3 січня 2015, 13:42

Американський журнал International Living оприлюднив у п'ятницю щорічний рейтинг найкращих країн для проживання на пенсії.

Лідером вже не в перший раз виявився Еквадор, передає ТАСС.

Під час складання рейтингу International Living враховує такі показники, як вартість життя, ціни на нерухомість, клімат і якість медичного обслуговування.

Як зазначає журнал, вартість життя в Еквадорі приблизно в два рази нижча, ніж в США. У цій південноамериканській країні, що межує з Колумбією і Перу, можна прожити на 1,5 тисяч доларів на місяць, включаючи оренду квартири.

Реклама:

Похід до еквадорського лікаря обходиться в 10 доларів, а пообідати в ресторані можна за 2,5 долара. Крім того, люди старше 65 років отримують знижки на авіаперельоти, громадський транспорт та культурні заходи.

"Квартиру з двома спальнями на березі океану в Еквадорі можна купити менш ніж за 100 тисяч доларів. Проте останнім часом ціни на нерухомість стали зростати через велику кількість повернень в країну експатів та пенсіонерів", - наводить журнал слова американця Дена Прешера, який переїхав шість років тому зі штату Небраска в місто Котакачі.

Крім того, в Еквадорі надзвичайно різноманітний клімат: можна жити як на узбережжі Тихого океану, так і в Андах.

Всього у рейтинг International Living потрапили 25 країн. Друге місце займає лідер минулого року Панама, третє - Мексика. У першу десятку входять також Малайзія, Коста Ріка, Мальта, Іспанія, Колумбія, Португалія і Таїланд.

Таким чином, в десятці опинилися по дві країни з Південної Америки та Азії і по три - з Центральної Америки та Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!