"Укрзалізниця" звинувачує АМКУ у зриві закупівель вугілля

Четвер, 29 січня 2015, 20:43

Антимонопольний комітет України завадив закупити вугілля для потреб залізничного транспорту.

Про це йдеться у прес-релізі "Укрзалізниці".

"У четвер об 11:00 мало б відбутися розкриття конкурсних пропозицій щодо закупівлі кам’яного вугілля для залізниць України на 2015 рік, однак на заваді знову став АМКУ через скаргу того ж самого підприємства ТОВ "Тепло-Холдинг", за зверненням якого АМКУ неодноразово скасовував відкриті торги із закупівлі вугілля у 2014 році", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цього разу конкурсні торги АМКУ  не скасував, а призупинив. Рішення про це з’явилося напередодні. У своєму рішенні від 28 січня постійно діюча адмінколегія АКМУ навіть визнала необґрунтованість скарги ТОВ "Тепло-Холдинг" про нібито дискримінаційні вимоги у документації конкурсних торгів.

Реклама:

"Наведеної в скарзі та доданих до неї матеріалах інформації недостатньо для прийняття рішення про встановлення або відсутність порушення зазначеної Процедури закупівлі", - зазначено у рішенні Антимонопольного комітету.

"На сьогоднішніх відкритих торгах, відповідно до оголошення №223345,  ДП "Укрзалізничпостач" мав би розкрити конкурсні пропозиції на постачання понад 22 тисяч тонн вугілля для залізничної галузі - це 48% плану на 2015 рік. Через реакцію АКМУ терміни знову затягуються", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що централізовано закупити кам’яне вугілля держпідприємству "Укрзалізничпостач" не вдається з лютого 2014 року, а самостійно залізниці можуть придбати лише невеликі обсяги.

Нагадаємо, що 24 листопада 2014 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправні дії АМКУ, який минулого року блокував процедуру закупівлі кам’яного вугілля через скаргу товариства ТОВ "Тепло-Холдинг", що не зверталося до конкурсного комітету за отримання документації конкурсних торгів, роз’ясненням її умов та не подавало свої конкурсні пропозиції.

"У суді це товариство не довело свого наміру брати участь у торгах і навіть, у разі визнання його переможцем торгів, не довело спроможність здійснити постачання вугілля", - йдеться у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!