Генпрокуратура оголосила в розшук екс-керівників ДПЗКУ

Вівторок, 27 січня 2015, 16:10

Генеральна прокуратура повідомила про підозру та оголосила у розшук колишніх керівників ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні направлено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК голові правління ПАТ "ДПЗКУ" та його заступнику, які обіймаючи зазначені посади у 2013 році, діючи за попередньою змовою з керівником одного з ПрАТ, шляхом підроблення офіційних документів, заволоділи грошовими коштами у сумі 177 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, вказані грошові кошти були отримані ПАТ "ДПЗКУ" згідно з кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю під державні гарантії для фінансування проектів у галузі сільського господарства.

Реклама:

"У зв’язку з тим, що місцезнаходження вказаних осіб не встановлено, до Печерського районного суду міста Києва скеровано клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваних та їх доставку в суд для розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. 22 січня 2015 року слідчим суддею ці клопотання задоволені, розпочато розшук підозрюваних", - йдеться у повідомленні.

Правова кваліфікація дій підозрюваних - частина 2 статті 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Частина 5 статті 191 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: