Гонтарева хоче встановити єдиний курс на валютному ринку

Вівторок, 27 січня 2015, 12:07

Нацбанк України прагне до того, щоб на ринку існував єдиний реальний та ефективний курс.

Про це 26 січня в ході наради банкірів заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, повідомляє прес-служба регулятора на сторінці у Facebook. 

Згідно із повідомленням, на нараді з керівниками найбільших банків, особливу увагу було приділено питанню подальшого курсоутворення.

Зокрема, задля усунення множинного курсу, який склався на ринку, обговорювались можливі нові механізми пошуку рівноважного курсу.

Реклама:

"Ми прагнемо, щоб на ринку існував єдиний реальний та ефективний курс", - підкреслила Гонтарева. 

Крім того, іІнформуючи банкірів про результати зустрічей, які були проведені у рамках Всесвітнього економічного форуму, Гонтарева підтвердила, що запит України на отримання фінансової підтримки у рамках Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) прийнятий керівництвом МВФ.

Також Гонтарева повідомила банкірів про те, що Національний банк вже розпочав практичну реалізацію своп-лінії з Китаєм у розмірі 2.44 млрд. доларів, яку можна використати для фінансування торгових контрактів, інвестиційних проектів та інших цілей.

"Ураховуючи, що товарооборот з Китаєм є доволі значним, використання своп-лінії гривня/юань не тільки сприятиме активізації зв'язків з китайськими партнерами та диверсифікації зовнішньоекономічної діяльності, а й зменшить напругу на валютному ринку України", - зазначила голова НБУ.

Крім надання інформації щодо міжнародної фінансової підтримки України, на нараді також йшлося про внутрішні питання регулювання банківської системи.

Зокрема, Гонтарева поінформувала присутніх колег і особливо зауважила, що Нацбанк категорично не погодився на запропоновану Міністерством фінансів редакцію законопроекту "Про фінансову систему України в особливий період" і підтримав рішення урядового комітету з питань економічного розвитку та європейської інтеграції, який 23 січня відхилив зазначений законопроект.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!